Woorden en daden
Geen woorden, maar daden. Het is een afgekloven regeltje uit het clublied van Feyenoord. Sommige supporters citeren het graag in het Latijn (facta non verba), misschien op te laten zien dat ze hoger opgeleid zijn. Er is in elk geval geen woord Frans bij: No nonsense. Ophouden met praatjes nu, er tegenaan!
Voedselbank
‘Dit was ónze manier om onze naaste lief te hebben’ Het Rotterdamse echtpaar Sjaak en Clara Sies stond aan de wieg van de Voedselbanken in Nederland. Clara: ‘We wilden wat terugdoen voor de samenleving én we wilden ons christen-zijn handen en voeten geven.’ Het initiatief van de Rotterdammers werd een groot succes.
A Rocha
Een helderkoude zaterdagmorgen. In het bosgebied De Treek, tussen Amersfoort en Woudenberg, zijn vijftien vrijwilligers bezig met rooien van lage struiken en jonge opschietende loten. Zo verbeteren ze er de leefomgeving van ringslangen, kieviten en tal van andere dieren en flora.
Martin Luther King
I have a dream´. Een wereldberoemde zin uit de toespraak van Martin Luther King, een zwarte predikant die stem gaf aan zwarte Amerikanen die zich verzetten tegen het racisme en het onrecht dat hen werd aangedaan. Hij koos ervoor om zich via deze geweldloze manier te uiten.