Als je veel van iemand houdt, geeft dat kleur aan je hele bestaan. Toch kan het lastig zijn uit te leggen wat die liefde je nu precies oplevert. Je zou dan moeten uitleggen wat je bijvoorbeeld voelt, aan iemand die deze gevoelens niet kent. Je zou moeten uitleggen dat die ene persoon alles voor jou betekent, terwijl de ander jouw lief misschien niet eens kent. En zelfs als dat allemaal zou lukken, zou je het nog steeds jammer vinden dat de ander jouw geliefde niet persoonlijk heeft ontmoet.

Perspectief
Zo is het voor een gelovige ook lastig om uit te leggen wat de relatie met God ‘oplevert’. Het is als een liefdesrelatie die je hele leven kleur geeft. De relatie met God geeft je leven echt zin. Je kunt bij God terecht, ook als er niemand anders voor je is. De relatie met God geeft je perspectief, omdat het leven dat wij kunnen zien lang niet alles is. Er is een toekomst, er is hoop, omdat er na het leven op deze wereld een eeuwig leven is. Dat geeft je bestaan hier en nu al zin en een doel. Daar kun je voor leven.

Hun verhaal
Wat levert geloven op? Het is het beste om christenen hierover zelf aan het woord te laten. Waarom geloven zij in God? Bekijk hun verhaal, hopelijk ontdek je er iets in.