Hart hebben voor de ander en/of voor de natuur, activiteiten doen rondom geloof, recht doen… Waarom doen christenen dit? Waar gaat het om in de kern van het geloof?
Geloven en doen zijn voor christenen met elkaar verbonden, zoals vuur en licht. Christenen zijn onder de indruk van de liefde van God. Die kwam heel zichtbaar tot uitdrukking in het leven van Jezus: Hij was iemand die radicaal het goede deed, voor het goede koos en de uiterste consequenties ervan aanvaardde: Hij ontliep zijn executie niet. Zijn leven en sterven zijn een inspiratiebron voor christenen: niet de dood heeft overwonnen, maar Jezus heeft de dood overwonnen.


Jezus’ dood is voor christenen een bron van leven en inspiratie.

Hij wil dat mensen in vrede leven en die vrede ervaren christenen door zijn aanwezigheid in hun leven. Zij weten dat ze Gods liefde ontvangen hebben en willen hier graag van uitdelen, op alle vlakken van hun leven:

– aan anderen, speciaal aan hen die kwetsbaar zijn;
– aan zichzelf: door hun eigen identiteit niet te laten bepalen door de maatschappij, maar door hoe God naar hen kijkt;
– in hun zorg voor de natuur.

Tegelijkertijd realiseren veel christenen zich ook, dat ze ‘onderweg’ zijn en nog veel meer kunnen doen dan ze ook daadwerkelijk doen.
Christenen geloven, dat het brengen van de liefde van God in deze wereld echt een verschil kan maken.

Misschien geloof je het nog niet allemaal, maar ben je wel geïnspireerd geraakt door de voorbeelden op deze website. We dagen je uit: doe mee!

https://youtube.com/watch?v=3jEhLdSIHDg%3Fautoplay%3D1%26rel%3D0%26enablejsapi%3D1%26playerapiid%3Dytplayer