Als je niet bekend bent met de Bijbel, kun je schrikken van de vele versies waarin de Bijbel te koop is. Je hebt de keus uit allerlei vertalingen en uitvoeringen.

Vertalingen
Sommige vertalingen leggen veel nadruk op de precieze betekenis van de woorden in de oorspronkelijke taal. Andere vertalingen hechten vooral aan de begrijpelijkheid voor hedendaagse lezers. Ze zijn dus toegankelijker, maar ook vrijer vertaald. Tussen deze twee uitersten bevinden zich nog allerlei varianten.

Bijbelversies
De keuze van de vertaling is wel even iets om op te letten. Dit filmpje licht dit heel goed toe.
Op de site debijbel.nl is het mogelijk om (na ingelogd te zijn) verschillende vertalingen naast elkaar te zetten; handig voor een snelle vergelijking.
Er staan veel Bijbelversies online. Kijk bijvoorbeeld eens op Voorleesbijbel.nl of Startersbijbel.nl, via deze laatste website kun je trouwens een internetcursus Bijbellezen volgen.

Heb je liever een papieren versie van de Bijbel in huis? Klik hier voor een gratis exemplaar.

Bijbelcursus
Wil je meer weten over de inhoud van de bijbel, de verhalen en de rode draad van dit oude boek? De bijbelcursus kan je hierbij helpen. Klik hier voor meer informatie en de lessen.

Tips
Wanneer je begint te lezen, bedenk dan dat de Bijbel een verzameling van afzonderlijke boeken is. Als je naar de bibliotheek gaat, leen je de boeken ook niet in de volgorde waarin ze op de plank staan. Je kiest het boek dat je op dat moment interesseert.
Zo is het ook met de Bijbel. Begin met de boeken die het makkelijkst zijn te begrijpen. Daarvoor moet je in het Nieuwe Testament (het tweede deel van de Bijbel) zijn. Bijvoorbeeld in het evangelie van Markus of Lucas. Dat is logisch en samenhangend opgebouwd, je leest het in een paar uur uit.

Neem regelmatig de tijd om geconcentreerd de Bijbel te lezen. Als je iets niet begrijpt, vraag gerust uitleg aan ons.

Deze tips kunnen je vast ook wat op weg helpen.